Zapraszam Was dziś na recenzję oleju rydzowego Sanockiego od sklepu Podkarpackie smaki.
OPIS:
Olej rydzowy należy do grupy olejów, które wykazują właściwości prozdrowotne.
Olej
rydzowy pozyskuje się z oleistej, dziko rosnącej rośliny - lnicznika
siewnego. Jest bogatym źródłem witaminy A, B, mikro - i makroelementów,
lecytyny i przeciwutleniaczy. Chroni
wątrobę, trzustkę, serce oraz nerki, osłabia objawy artretyzmu,
reumatyzmu, alergii a także reguluje poziom lipidów, cukru i
cholesterolu we krwi. Nadaje się do warzywnych sałatek, surówek czy
śledzi w oleju, a także kasz, białego sera i pieczywa. Oleju nie należy
smażyć, ponieważ wysoka temperatura niszczy prozdrowotne substancje w
nim zawarte. Olej rydzowy nadaje się wyłącznie do stosowania na zimno.
Link do produktu tutaj
MOJA OPINIA:
Warto wzbogacić swoją codzienną dietę o takie produkty :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie!
Prawda :)
Usuń