Strony

czwartek, 30 marca 2017

Desery Koko Yogo i Yagły Yogo

Co prawda nie jestem wegetarianką ani tym bardzie weganką,ale na pewno jestem osobą,która lubi
poznawać nowe smaki dlatego dzięki współpracy z firmą Koko Yogo miałam okazje poznać desery
wegańskie na których recenzje zapraszam poniżej.


INFORMACJE NA TEMAT DESERÓW:
KOKO YOGO to bezmleczne, roślinne produkty wegańskie zawierające bakterie probiotyczne.Jest to wspaniała alternatywa dla osób uczulonych na produkty mleczne i mleko,dla Wegan oraz osób z nietolerancją glutenu.Produkowane są ręcznie bez użycia jaj, mąki, cukru oraz bez soi.Cały asortyment Koko Yogo jest produkowany z najwyższej jakości BIO składników bez użycia konserwantów.

 Właściwości kokosowego deseru KOKO YOGO

    To deser produkowany z naturalnych roślinnych składników

    Przydatność do spożycia 28 dni

    Zawartość kalorii w 100 g to 154 kcal

    KOKO YOGO zawiera wyselekcjonowane roślinne bakterie probiotyczne

    Deser zawiera średniołańcuchowe kwasy tłuszczowe (MCFA)

Nasz kokosowy deser jest produkowany ręcznie z naturalnych (nie homogenizowanych/ konserwowanych) składników więc każda partia może się różnić konsystencją oraz wytrącaniem wody  na powierzchni produktu który jest zjawiskiem naturalnym.Cukier nie jest dodatkowym składnikiem produktu, cukier znajdujący się w składzie jest wytrącany naturalnie z produktów użytych w produkcji  Deseru. Deser KOKO YOGO jest produktem ekologicznym Dostępny w wielu sklepach ze zdrową i ekologiczną żywnością

Desery Koko Yogo i Yagły Yogo





MOJA OPINIA:
Desery zapakowane są w białe pojemniczki otoczone kartonikiem.Jednak na szczególną uwagę zasługuje wizerunek kokosa,który prezentuje charakterystyczny dla marki styl graficzny.Mimo tego że tło jest takie same to każdy ze smaków wyróżniają kolorowe elementy i wizerunek dodatków.Każdy z jogurtów waży 160g i zawiera bakterie Lactobacillus acidophilus i Bifidobacterium.Na powierzchnie jogurtu może wtrącać się woda,ale jest to zjawisko naturalne i niechcianą wodę wystarczy odlać.


Deser Koko Yogo
o smaku naturalnym BIO

160 g
Składniki: woda, wiórki kokosowe BIO 27%, glukoza BIO, skrobia kukurydziana, substancja zagęszczająca: agar, żywe kultury bakterii.
Produkt zawiera bakterie Lactobacillus acidophilus
i Bifidobacterium.

Po otwarciu deseru kokosowego poczułam zapach kokosa,a w środku zobaczyłam białą galaretkę na którą wtrącała się woda,ale to zjawisko naturalne i wystarczy ją tylko odlać i tak też zrobiłam.W smaku bardzo dobrze wyczuwalny jest kokos,ale to co jeszcze poczułam to kwaśny charakterystyczny posmak.Mimo kwaśnego posmaku deser bardzo mi posmakował.


OCENA:
10/10

Deser kokosowy

zawartość deseru

Deser Koko Yogo
z dodatkiem nasion Chia BIO

160 g
Składniki: woda, wiorki kokosowe BIO 27%, nasiona CHIA BIO 10%, glukoza BIO, skrobia, substancja
zageszczajaca: agar, żywe kultury bakterii.
Produkt zawiera bakterie Lactobacillus acidophilus
i Bifidobacterium.

W deserze z nasionami chia również znajdziemy białą galaretkę na którą wtrąca się woda z tą
różnicą że znajduje się tu dodatek w postaci nasion Chia.Smak kokosa jest dobrze wyczuwalny a
nasiona chia nie mają konkretnego smaku ale chrupią pod zębami.Ten smak uważam za całkiem dobry.

OCENA:
9/10

deser z chia

nasiona chia Koko Yogo




Deser Koko Yogo
z dodatkiem Mango BIO
160 g
Składniki: woda, wiorki kokosowe BIO 27%, mus z mango BIO 8% (mango, koncentrat soku z agawy,
pektyna jabłkowa, sok cytrynowy, regulator kwasowosci: cytrynian wapnia), glukoza BIO, skrobia,
substancja zgeszczajaca: agar, żywe kultury bakterii.
Produkt zawiera bakterie Lactobacillus acidophilus
i Bifidobacterium.


W przypadku deseru z dodatkiem mango,mango jest najbardziej wyczuwalnym składnikiem.Jak dla mnie deser nie jest zły ale jakoś też mnie nie zachwycił.

OCENA:
7/10

Koko Yogo z dodatkiem mango

deser z mango

Deser Yagły Yogo
o smaku naturalnym BIO
160 g
Składniki: woda, kasza jaglana BIO 33%, syrop z agawy BIO, glukoza BIO, substancje zagęszczające:
skrobia kukurydziana, pektyna, wanilia w proszku BIO, żywe kultury bakterii.
Produkt zawiera bakterie Lactobacillus acidophilus
i Bifidobacterium.


Co do deserów Yagły Yogo czyli deserów z kaszy jaglanej byłam nastawiona  negatywnie z tego względu że nie przepadam za kaszą,a jogurt jaglany naturalny miał okazać się jogurtem kompletnie nie dla mnie,jednak przeżyłam zaskoczenie gdy tylko go skosztowałam.W jogurcie wyczuwalna jest kasza jaglana jednak deser smakuje na tyle dobrze że przyznałam mu 10/10.

OCENA:
10/10

deser yagły yogo

deser z kaszy jaglanej



Deser Yagły Yogo
Z dodatkiem kakao BIO
160 g
Składniki: woda, kasza jaglana Bio 33%, mleko kokosowe Bio 30%, syrop z agawy Bio, glukoza Bio,
kakao BIO, substancje zagęszczające: skrobia kukurydziana, pektyna, wanilia w proszku BIO, żywe
kultury bakterii.
Produkt zawiera bakterie Lactobacillus acidophilus
i Bifidobacterium.

W tym deserze kakao jest bardzo dobrze wyczuwalne i uważam ten jogurt za przepyszny

OCENA:
10/10

Deser Yagły Yogo  Z dodatkiem kakao

Z kakao


Deser Yagły Yogo
z mlekiem kokosowym BIO
160 g
Składniki: woda, kasza jaglana Bio 33%, mleko kokosowe BIO 30%, syrop z agawy Bio, glukoza Bio,
substancje zagęszczające: skrobia kukurydziana, pektyna, wanilia w proszku BIO, żywe kultury
bakterii.
Produkt zawiera bakterie Lactobacillus acidophilus
i Bifidobacterium.

Deser Yagły Yogo z mlekiem kokosowym jest pożywnym deserem,w którym delikatnie wyczuwalne jest mleczko kokosowe i również ten deser bardzo mi posmakował.

OCENA:
10/10

Deser Yagły Yogo  z mlekiem kokosowym

z mlekiem kokosowym


Podsumowanie
Jedne smaki deserów zasmakowały mi bardziej a inne mniej,jednak uważam desery Koko Yogo i Yagły Yogo za godne polecenia dla wegetarian,wegan,osób z nietolerancją glutenu i osób,które tak jak ja lubią poznawać nowe smaki.Na koniec dziękuje firmie Koko yogo za możliwość spróbowania deserów.

www.kokoyogo.pl

2 komentarze: